Pages

Monday, December 20, 2010

BARANG DAPUR

Salam semua.....


Disebabkan adik kata Seri seorang yang pelupa.


Disebabkan adik complain boring tunggu Seri lama-lama dalam pasaraya.


Disebabkan Seri perlu berjimat-cermat dalam perbelanjaan.


Disebabkan Seri nak awal bulan, tengah bulan, akhir bulan adalah sama. Tak lah akhir bulan joli sakan tengah bulan berikutnya dah sesak.


Disebabkan Seri perlu memastikan bekalan barang tersebut tak putus.



klik gambar untuk paparan lebih jelas (lupa nak letak watermark)



Seri dah sediakan senarai asas keperluan harian & barang dapur. Benda yang wajib ada dalam rumah. Tak boleh main kaut-kaut barang kat rak pasaraya, masuk dalam troli dan terus bayar. Gila. Kopak duit nanti. Mana boleh ikut stail orang lain kat pasaraya yang sekali beli barang beratus-ratus walaupun sekarang Seri rasa beli barang RM50 pun boleh jinjing plastik beg sebelah tangan. Macam tak sedar sehelai not RM50 dah melayang. Barang sekarang makin mahal. Apa nak buat. Keperluan duniawi punya pasal.


Sampai sini dulu entry kali ini. Jumpa di lain entry. Ada kerja lain pula.

13 comments:

FaizalSulaiman said...

wahh

ni exactly sama mcm faizal buat every month

Seri said...

ada geng. ni list barang yang sentiasa ada dalam rumah. list untuk beli barang yang lain

E.d.Y said...

banyaknya list

mR.sYaH said...

wah kena buat list jugak ni.. sem depan dah kena duk luar..

Seri said...

E.d.Y->
macam2 barang ada banyak 'list'nya

mR.sYaH->
boleh mula tulis dari sekarang

Pencacai Alim said...

kalau byk tu, aku pon blh lupe

Seri said...

haha. betul juga

Lizzie Yasmin said...

mak ai.. senarai tue... bkn main byk beno...

Coco said...

wlupun ada list, sy slalu gak lari bajet. -___-"

soffea said...

bagusnye seri. siap wat senarai lg. hehe.

Seri said...

Lizzie Yasmin->
macam2 ada

Coco->
sama la, kadang2

soffea->
takut lupa nanti, barang yang perlu tak dibeli yang tak perlu tu ada pula

She is f.A.z.A said...

biase list brg hanya syarat takut luper..

tgh2 shopping kiter akan ter...beli lbeh dr sepatut nyer :P

Seri said...

betul tu

 
Copyright 2011 Catatan Seri. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates WP by Wpthemescreator