Pages

Sunday, October 17, 2010

MENGAJAR DI DESA

Salam semua.....



gambar hiasan (sumber)


Sambungan entry ‘Terima atau tolak’


Terima kasih kawan2 yang memberi pendapat & cadangan.


Mulanya memang Seri nak tolak. Lepas ambil kira pandangan kawan-kawan yang komen kat blog & FB, nasihat mak, Seri terima. Tapi tak adanya Seri nak redah sungai maut dalam keadaan tak mahir berenang. Baik Seri naik sampan. Masih berisiko tapi sekurang-kurangnya tak keseorangan. Errr, macam merepek lak. Straight to the point.


Seri pergi-balik sekolah naik bas (Tampin-Gemas)

Bas pagi 6.35 pagi

Balik sekolah 3.30 patang, sampai rumah 4 petang

Tambang 2 hala (sehari) RM6.00


Sekolah tepi jalan besar. Tak perlu nak tukar bas. Rasa seram masih ada. Bas yang uzur dengan slamber potong lori kat double line. Tambah2 bila teringat kemalangan maut 10.10.2010. Tapi apa nak buat redha saja. Lagi pun nak pergi mengajar.


Bila posting?

Masih menjadi tanda tanya. Kalau tak hujung tahun, awal tahun depan.



p/s: Ni tak seberapa, cikgu kat pedalaman tu ada yang pergi sekolah naik bot, redah tanah merah.

'Cikgu, kat Gemencheh ni KFC pun tak ada.', kata seorang pelajar


* Gemencheh (tengah-tengah perjalanan Tampin-Gemas)

9 comments:

Naz said...

semoga sentiasa suksess mendidik walaupun ditugaskan di mana saja... :)

She is f.A.z.A said...

be strong dear..
i know u can do it :)

E.d.Y said...

pengalaman mendewasakan kita..u can do it...

Shukri Mohd Ali said...

semoga anda tabah mendidik anak bangsa =)

kudabesi said...

happy teaching

Seri said...

Naz->
amin

She is f.A.zA-?
yeah, semoga seri diberi kekuatan

E.d.y->
betul tu

Shukri Mohd Ali->
amin

kudabesi->
terima kasih. harap seri terus bersemangat

Pencacai Alim said...

wooo..gilos..bahaya

zmah said...

Memang mencabar kalau anda bertugas di sini,kesabaran paling penting.

Seri said...

Pencacai Alim->
bahaya ada di mana2

zmah->
tapi seronok

 
Copyright 2011 Catatan Seri. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates WP by Wpthemescreator