Pages

Sunday, October 25, 2009

SEWAKTU KECILKU

Salam semua.....

Faezah, Seri pun nak letak gambar masa bayi dan kanak-kanak.

Hehe... tiru


=)

sewaktu kecil

belajar berkawan

O...som

di subuh hari

dua beradik (kini bertiga)

Rasulullah s.a.w pernah bersabda bermaksud;
"Setiap anak dilahirkan secara fitrah, kedua-dua ibu bapanya yang menjadikannya Yahudi, Nasrani atau Majusi." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


Anak ibarat kain putih, ibu bapa yang mencorakkannya.


p/s: Sekarang Seri dah 22 tahun. Apa yang sudah jadi pada kain putih yang dulu?

2 comments:

酒店經紀ㄚ君姐姐 said...

I'm appreciate your writing skill.Please keep on working hard.^^

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

 
Copyright 2011 Catatan Seri. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates WP by Wpthemescreator