Pages

Sunday, May 24, 2009

PRESENTATION vs PSM

Pembentangan?
Biasa la tu. Sejak dari sekolah lagi dah kena. Kalau di IPT setiap subjek ada pembentangan.

......
Out of topic?
Apa ni.... dalam hati kami

Kami berempat memandang sesama sendiri. Sungguh tak sangka soalan tu. Mantan MPP cuba menjawab menggunakan logik akal berserta keyakinan. "Itu la saya nak dengar" tambah pensyarah tersebut. Huh! nasib. Kepetahan Zu juga menjadi penyelamat. Ilmu yang dipelajari dalam subjek asas ekonomi semasa STPM digunakan sepenuhnya.

Seolah-olah Seri tidak menyedari sekarang kelas Aplikasi Komputer Grafik. Soalan perdagangan yang keluar. Nampak mudah. Namun setiap perkataan yang keluar dari mulut kami cuba diputar belitkan.

Dalam kertas yang diberi mengenai assgment kali ini kami dikehendaki mencipta logo, segala bahan untuk mempromosi produk syarikat (brochure, poster, business card dll) Lebih kepada kreativiti mempromosi syarikat.


"Saya saje je tanya kamu macam-macam tadi. Masa pembentangan PSM nanti lagi banyak yang akan dipersoalkan. Kamu kena bersedia dengan sebarang kemungkinan." ujar pensyarah itu lagi.

Rasa seram sejuk gak. Macam mana la nanti. Terima kasih tak terhingga kepada pensyarah tu.


PSM = projek sarjana muda aka tesis

2 comments:

Kiddouz Kiddoulicious said...

thanx for visiting!

gud luck for ur presentation..

Cik Seri said...

thanx juga kiddouz kiddoulicious atas lawatan kembali ke blog ni

jemput2, lain kali boleh singgah lagi

 
Copyright 2011 Catatan Seri. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates WP by Wpthemescreator